Együttműködési megállapodás a járási mentőcsoportokkal

2014.07.24 18:39

                A 13 járási- és a megyei mentőcsoporttal is együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Idén áprilisban kezdődött Csengerben („Nyír” és a „Szamos”) a mentőcsoportok felkészítése. Június derekán a záhonyi („Kelet Kapuja”), az ibrányi („Rétköz 8”), a kisvárdai („Várda 23”), a mátészalkai („Kraszna”), a baktalórántházi („Degenfeld”), a kemecsei („Nimród”) és a nyírbátori („Bátor”) járási mentőcsoportok szereztek minősítést. A nyíregyházi („Nyíregyházi”), a nagykállói („Nagykállói”), a tiszavasvári („Tiszavasvári”), a fehérgyarmati („Szatmár”) és a vásárosnaményi („Bereg”) járási mentőcsoportok minősítését követően, a csengeri járás és a megyei mentőcsoport vizsgái zárták.

 

                A megyei igazgatóságon Csepely Zsigmond tű. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, és a mentőcsoportok vezetői 2014. július 24.-én együttműködési megállapodást írt alá. A dandártábornok az eseményen elmondta: az ár- és belvizek elleni védekezésbe bevonható önkéntesek száma 507 fővel bővült a megyében, majd hozzátette: továbbra is nyitott lesz az önkénteseknek a pályázati lehetőség rendszere, emellett pedig az igazgatóság is támogatja a szervezeteket.

 

                Kisvárda Járás területén a „Várda 23” Járási Mentőcsoport szerzett minősítést, melynek gerincét az Ajaki Tűzoltó Egyesület önkéntesei alkotják. A „Várda 23” Járási Mentőcsoport alapvető vízkár-elhárítási tevékenységbe vonható be, de az egyesület tagjai révén, viharkárok utáni kárfelszámolásban is aktívan közreműködik. A Kisvárda Járás területén megalakított mentőcsoport parancsnoka, Rubóczki Zoltán (aki az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka is egyben). A mentőcsoport várja olyan 18 évesnél idősebb és az öregségi nyugdíjkorhatárnál fiatalabb személyek jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek környezetük megsegítésében, illetve nyitottak a mentéshez szükséges képzések elsajátítására. További információkért, kérjük, keresse meg az Ajaki Tűzoltó Egyesület vezetőségét.

 

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

Együttműködési megállapodás aláírása

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Katasztrófavédelem