Fesztiváloztunk

2014.08.10 22:42

                    Immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre Ajakon a Hagyományőrző és Lakodalmas Fesztivál. A hagyományoknak megfelelően, az első napon a zenésztalálkozót, és motoros felvonulást, a lakodalmas hagyomány, a „jegyingvitel” követte, majd a felállított nagyszinpadokon elsőként a Lord zenekar, majd Nagy Feró és a Beatrice szórakoztatta a közönséget. Az est folyamán a rockzene szerelmesein túl, a mulatós műfaj kedvelőinek is kedveztek a szervezők, a Delta zenekar koncertjével.

                    A fesztivál második napján, a hagyományos ajaki lakodalmas hagyományok felevelenítésével és a hivatalos fesztiváli megnyitóval kezdődött a nap, a későn kelőknek, hiszen a mintegy 30 főzőcsapat tagjai, a kakasszóval közel egyidőben (hanem korábban) fogták kézbe a fakanalat. A csapatok között az Ajaki Tűzoltó Egyesület főzőcsapata is megmutatta tudományát, Bakos Ferenc „aranyfakanalas tűzoltó főzőszakács” vezetésével készült tűzoltó gulyáslevesével. A szervezésben is aktív résztvevő tűzoltó egyesület mellett a Kisvárdai Tűzoltóság és a Kisvárdai Rendőrkapitányság szakácsai is finomabbnál finomabb ételekkel látták el az éhes gyomorral érkező fesztiválozókat, amíg a szinpadokon a különböző nemzetközi és hazai hagyományőrző együtteseknek tapsolhattak, ezzel is elégetve a felszedett kalóriákat. Az esti programban a Neoton Familia, majd a Compact Disco szórakoztatta a közönséget, a koncerteket követően pedig a discosátorban a fesztiválozók  vasárnap délelőttig (szó szerint reggel 8-ig) ropták a táncot.

                    A vasárnapi program a templombúcsuval kezdődött (az elmúlt évekhez hasonlóan), amit a lakodalmas hagyományokhoz kötődve a vőfélytalálkozó követett, de a fesztivál területére kilátogatókat a vidámpark játékai is szórakoztatták. A stafirung vitelt követően, a résztvevők a lovasfogatok vonulását is megtekinthette, majd együtt szórakozhattak az Ocho Macho és a Magna Cum Laude koncerteken, ezzel is zárva a VIII. Ajaki Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivált, másnéven a VIII. Ajakfesztet.

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

 Fesztivál képei

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Kőrizs József