Hasznos együttműködés

2015.04.03 00:49

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület 2008-ban történt újjászervezése után, első hivatalos kapcsolatfelvétele a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulattal  történt. Mivel mindkét szervezet hasonló célokat  tűzött ki feladatul, így ezen célok megvalósításában szorosan együttműködik a két szervezet szakmai vezetése. A kialakult kiváló kapcsolat megpecsételéseként, 2009 novemberében együttműködési megállapodás megkötésére került sor Ajakon, a két szervezet között. A megállapodásnak is köszönhetően, a két szervezet több közös programot is szervezett, és közös elhatározás alapján 2010-ben megrendezésre került Gyergyószárhegyen egy tűzoltó tábor, mely az idei esztendőben már hatodik alkalommal kerül megrendezésre, a résztvevő –ajaki, gyergyószárhegyi és nagybajomi- tűzoltó egyesületi tagok szakmai képességének fejlesztése és a baráti kapcsolatok mélyítése céljából.

Az elmúlt évek során számos alkalommal segítettük egymást szakmai tanácsokkal, ötletekkel és a lehetőségekhez mérten eszközökkel is, de együtt örültünk és olykor búsultunk is, ha okunk volt rá, jó „testvér” módjára. Így volt ez az elmúlt hetekben is, amikor a Gyergyószárhegyiek Lada Niva típusú terepjárója meghibásodott, és az alkatrészellátás beszerzése problémákba ütközött. Mivel térségünkben ehhez a típushoz fellelhető alkatrész, így alapos szervezést követően, felkutatásra és beszerzésre került a szükséges darab, viszont a közelgő ünnep miatt a szállítás hosszabb időt vett volna igénybe. Az alkatrész beszerzését követően, az Ajaki Tűzoltó Egyesület tagjai a gépjármű-fecskendő heti indítása és mozgatása során, egy a településünkön dolgozó csapattal (tetőfedési munkálatokat végeztek) beszélgetést kezdeményezett, aminek során kiderült, hogy a vállalkozó csapat a Gyergyói Medencéből (Gyergyócsomafalvából és Gyargyóalfaluból) érkezett. A beszélgetés során kiderült, hogy az ácsmesterek nagyon jó kapcsolatot ápolnak a gyergyószárhegyi tűzoltókkal, így örömmel segítettek a szükséges alkatrész Szárhegyre juttatásában. A közös összefogás eredményeképpen így már akár a közelgő ünnep előtt lehetőség nyílik az alkatrész beszerelésére, így Gyergyószárhegyen ismételten készenlétben tartható a gépjármű, amely nagymértékben hozzájárul a település és a térség védelméhez.

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület, a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület a jövőben is igyekszik a kialakult szakmai és baráti kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, elsősorban szakmai, de akár kulturális, sport és egyéb települési és társadalmi szinten, a lehetőségekhez mérten.

 

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

Alkatrész kiszerelése

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Rubóczki Zoltán