Játékos versenyen Papon

2014.05.02 18:00

Már hagyomány, hogy május 1.-én, a közelgő Flórián nap előtt tisztelegve, egyesületünk képviselete részt vesz Papon, a helyi önkéntes tűzoltók meghívására. Az idei esztendő kicsit más volt az előző évekhez képest, hiszen a Pap Önkéntes Tűzoltó Egyesület ezen a napon ünnepelte nyilvántartásba vételének 25. éves évfordulóját -egyébbként az egyesület 85 éve szerveződött. A negyedszázados jubileum alkalmából megtiszteltelte a vendéglátókat Nagy Imre nyá. tű. alezredes és Szabó Barnabás , a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség alelnökei, a Vásárosnaményi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai (a Tarpai Tűzoltó Egyesülettel kiegészülve), és az Ajaki Tűzoltó Egyesület. A napsütéses időben megrendezésre kerülő eseményt Maximovits György, polgármester a helyi tűzoltó egyesület elnöke nyitotta meg, majd megkezdődött a tűzoltó verseny, amely 2 részből állt. Az első részben kismotorfecskendő szerelés volt a feladat, mely az alábbi eredményt hozta:

  1. Ajak
  2. Vásárosnamény (Tarpa)
  3. Pap

A második versenyszámban tűzoltó staféta volt a feladat, amely a 7x55 méteres váltófutásból állt, ami sajnos -már a tavalyi megyei versenyen is kiderült- nem a mi erősségünk volt, igaz csak másodpercekkel maradtunk alul a helyi csapattól. A staféta az alábbi eredménnyel zárult:

  1. Pap
  2. Ajak
  3. Vásárosnamény (Tarpa)

A két versenyszám ideinek összesítéséből alakult ki a végeredmény, mely megegyezett a tűzoltó staféta helyezsével, így egyesületünk a második helyen végzett, az összesítésben 1 másodperccel lemaradva a házigazdáktól, megelőzve a vásárosnaményi versenyzőket. Az eredményhirdetéskor a település polgármestere méltatta az önkéntes tűzoltók példás összefogását, azt a munkát, amit a település érdekében az önkéntes tűzoltók végeznek.

Az eredmények ismertetése után, a 25 éves Papi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére Nagy Imre nyá. tű. alezredes és Szabó Barnabás , a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség alelnökei ajándéktárgyat és díszoklevelet ajándékoztak. Egyesületünk képviselete a jeles alkalomból egy kerámi a kulacsot ajándékozott a helyi tűzoltóknak, melyen egyesületünk címere található.

Az ajándékok átadását baráti beszélgetés követte, majd a közösen elfogyasztot vacsorával zárult a program. Az Ajaki Tűzoltó Egyesületet Rubóczki Zoltán parancsnok, Takács István elnökségi tag, Gyetkó Nikoletta és Kőrizs József alapító tagok, Deák Viktória, Rozinka Tibor, Vasas Csaba, Jámbor Zoltán és Hasulyó Tibor tagok, illetve Pekola Csaba pártoló tagunk képviselte.

 

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléri, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

Majálisi tűzoltóveseny Papon

Szöveg: Rubóczki Zoltán parancsnok

Fotó: Kőrizs József