Jót tett a Tűzgolyóknak a fiatalítás

2015.02.14 20:11

Ajak Város Önkormányzata szervezésében -a korábbi évekhez hasonlóan-, az idei évben is megrendezésre került, a Téli Ajak Kupa 2015 elnevezésü labdarugótorna, a Kisvárdai Sportcsarnokban 2015. február 14.-én. A tornán -melyre ajaki kötődésü játékosokból álló csapatok nevezhettek- az idei évben is nagyszámban érkezett nevezés, a kiírt határidőig. A sorsoláson -melyet a csapatok képviselőinek jelenlétében február 13.-án tartottak- kiderült, hogy melyik csapatok milyen sorrendben játszanak a tornán, ahol a 12 induló csapatot két csoportra osztották.

A korábbi évekhez hasonlóan, az Ajaki Tűzoltó Egyesület Tűzgolyók csapata is nevezett a tornára. A szerencsés sorsolásnak köszönhetően, a csapat a könnyebbik -csúnyán szólva a gyengébbik- csoportba került, bár a továbbjutás így is kemény feladatnak tünt, igaz a csapat az elmúlt évek összeállításban fiatalítást hajtott végre ennek érdekében. A korai kezdésnek köszönhetően a csapat az első mérkőzést elveszítette, de a fiatalokkal kiegészülve lelkesen tekintett a második mérkőzés elé. A fiatalokból álló csapat kezdett a második mérkőzésen és tisztesen helyt állt a később a csoportból tovább jutó ellenféllel szemben, de ez kevésnek bizonyult, ezért szükség volt a csapat rutinosabb tagjaira, akik megfordítani ugyan nem tudták a mérkőzést, de megnehezítették az ellenfél dolgát, és közreműködésükkel megszerezték a Tűzgolyók első gólját a tornán, az idei esztendőben.

A harmadik mérkózésen hajszál híján nem sikerült a győzelem, ráadásul a csapat kapusa is komoly sérülést szenvedett, és kérdésessé vált a további szereplése is. A későbbi tornagyőztes, hivatal dolgozóiból álló csapattal vívta egyesület csapata a negyedik mérkőzését, amelyre komoly esélyekkel léptek pályára, sérült kapussal, fáradtan. A mérkőzés hajrájában egy ismételt -és nagyon súlyosnak tűnő- kapus sérülés után, a csapat ismét elveszítette a mérkőzést. Sajnos az egyelítésre már nem volt idő. A csapat hálóőrének sérülése olyan komoly volt a negyedik mérkőzésen, hogy hiába volt 4 mérkőzés idejéig tartó pihenő (a korábbi mérkőzések között egy meccsideji pihenője volt a csapatnak), az utolsó mérkőzést nem tudta vállalni. Az utolsó mérközésre a csapat megfrissülten, de átszervezést követően lépett pályára, és az egyéni teljesítményeknek köszönhetően, a csoport favoritjának tartott ellenféllel szemben győzelmet ért el. Talán az ellenfél fáradtságának, vagy a hálóőr éberségének köszönhető, de a mezőnyben nem kis fölényben játszott a csapat és újabb két találattal gazdagodott.

Összeségében elmondható, hogy jót tett a fiatalítás a Tűzgolyók csapatának, de van még feladat, a további tornákon eredményes szereplésének érdekében.

A Tűzgolyók csapatának összeállítása: Rozinka László, Rozinka Tibor, Takács István, Leskovics Ferenc, Leskovics Dániel, Turik Viktor, Szűcs Róbert, Rutkai Ádám, Bóka Attila és Rubóczki Zoltán.

Gólszerzők: Rutkai Ádám, Rubóczki Zoltán, Bóka Attila.

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

Ajak Kupa 2015

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Kőrizs József