Közgyűlés a Megyei Tűzoltószövetségben

2014.03.07 22:09

Megtartotta éves közgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség március 7.-én pénteken, Nyíregyházán. A megjelent 57 szövetségi tag képviselőit Dombrády László ny. tű. ezredes köszöntötte, külön kiemelve Csepely Zsigmond tű. ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, Gulácsi Lajos ny. tűzoltó alezredest, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét (aki egyben a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke), Istenes Sándor ny. pv. dandártábornokot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökét, Leskovics Zoltán tű. őrnagyot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjét, illetve Jászovics Lászlót, a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőrszövetség alelnökét.

A közgyűlésen elsőként Csepely Zsigmond tű. ezredes méltatta az önkéntes tűzoltó mozgalom fontosságát, bemutatta a megye tűzvédelmi helyzetét. Az igazgató tájékoztatását Leskovics Zoltán tű. őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő egészítette ki, aki beszámolt az önálló tűzoltó egyesületi beavatkozások lehetőségére kidolgozott, és kidolgozásra váró feladatokról, az egyesületek részéről szükséges feltételekről, illetve az ehhez nyújtandó anyagi támogatásról, illetve a várható pályázati és együttműködési megállapodás megkötésének feltételeiről és azok az előző évekhez képest történt változásokról. Beszámolt továbbá az elmúlt évi pályázatok eredményességéről. Ezután a szövetség elnöke az előre meghatározott napirendi pontok alapján beszámolt a 2013.-évi munkáról, elért eredményekről, külön kiemelve a pályázati eredményeket. Ezt követően Fecske László ny. tű. őrnagy gazdasági vezető ismertette a szövetség pénzügyi helyzetét, majd Hajnal András a felügyelő bizottság elnöke ismertette az elnökség munkájának szabályosságát, kérte a megjelenteket, a beszámolók elfogadására. A beszámolók elfogadását követően a közgyűlés tagjai megválasztották az elnökség új vezetését, mivel az idei évben az elnökség mandátuma lejárt.

A szavazást követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség tisztségviselői:

elnök: Dombrády László ny. tű. ezredes

alelnökök: Rétközi Ferenc ny. tű. ezredes; Nagy Imre ny. tű. alezredes; Kocsis Antal ny. tű. alezredes; Sitku Csaba; Lisovszki Róbert; Szabó Barna

felügyelő bizottság elnöke: Hajnal András; tagjai: Laczkovszki Miklós és Nádasdi Csaba

A megválasztott elnökség nevében Dombrády László köszöntötte a közgyűlés tagjait, megköszönve a bizalmat, majd ismertette a 2014.-évre tervezett feladatokat, és pénzügyi tervet, melyeket a jelenlévők az előző voksolásokhoz hasonlóan egyhangúlag elfogadtak. A Magyar Tűzoltó Szövetség képviseletében jelen lévő Gulácsi Lajos ny. tűzoltó alezredes alelnök köszöntötte a megválasztott elnökséget, és köszönte meg a megyei szövetség eddigi munkáját. Elismerően szólt a taglétszámra vonatkozóan, de megemlítette az elvégzett feladatok jelentőségét, mely jó példaként szolgálhat az ország többi megyei szövetsége előtt. Beszámolt a Magyar Tűzoltó Szövetség által végzett feladatokról, a tervezett változásokról, illetve a szövetség várható átalakításáról, melyet az április 12.-én esedékes közgyűlésen várhatóan a megjelentek el fognak fogadni. Külön kiemelte és elismerte, hogy az országban egyedüliként a megyei szövetségek közül (a Magyar Tűzoltó Szövetséget is megelőzve), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség büszkélkedhet azzal, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán sikert ért el.  Az alelnök köszöntője után, Istenes Sándor ny. pv. dandártábornokot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke köszönte meg a közösen végzett munkát, az elért eredményekhez gratulált, a jövőben végezendő feladatokhoz sok sikert kívánt. A köszöntők után, a következő napirendi pontnak megfelelően, a pályázati lehetőségekről, azok eredményességéhez szükséges szempontokról, és a pályázatokhoz szükséges dokumentumokról (külön kiemelve a Nemzeti Együttműködési Alap által nyújtott támogatásokat) tájékoztatta a jelenlévőket Rubóczki Zoltán az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka, aki a jelenlévőknek felajánlotta segítségét, tapasztalatait a sikeres pályázatírás érdekében nem csak a szövetség, hanem tagszervezetei részére is. A tájékoztatás után az elnökség nevében, elismerések átadására került sor. Elismerésben részesült:

Erdélyi Attila a Tiszavasvári ÖTE parancsnoka, a Tiszavasvári és térsége érdekében hosszú időn át végzett tűzvédelmi feladatai elismerésekén.

Kukucska István a Tűzmegelőzés Kft vezetője, a megyében hosszú évtizedek óta végzet tűzmegelőzési, oktatási illetve a megyei tűzoltószövetség újjászervezése és munkája során végzett feladatai elismeréseként.

Orosz Mihály Nagyhalász polgármestere, a Nagyhalászi ÖTE elnöke, a szövetség munkájának támogatása, és a Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület működése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Ungi Donát a Michelin Hungária LTP parancsnoka, a létesítményi tűzoltóság vezetésében végzett tevékenysége elismeréseként.

Laczkovszki Miklós a Spinkler Kft tulajdonosa, a megyei tűzoltó egyesületek támogatása, a szövetség elnökségében végzett munkája a megye tűzvédelmi helyzetének javítása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Rubóczki Zoltán az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka, az Ajaki Tűzoltó Egyesület újjászervezése, a szövetség munkájának aktív támogatása érdekében kifejtett, és a közel másfél évtizedes hivatásos és önkéntes tűzoltó tevékenysége elismeréseként.

Az elismerések átadása után az észrevételek, hozzászólások következtek, majd a szövetség elnöke megköszönte a tagszervezetek képviselőinek részvételét. A zárszó után, közös ebéd elfogyasztásával zárult a közgyűlés.

 

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléri, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

 MTSZ közgyűlés képgaléria 

Szöveg: Rubóczki Zoltán parancsnok

Fotó: SZON.hu