Közgyűlést tartott egyesületünk

2015.03.27 23:41

Megtartotta évértékelő közgyűlését az Ajaki Tűzoltó Egyesület március 26.-án Ajakon a Kultúra Házában. A megjelenteket az egyesület parancsnoka, Rubóczki Zoltán köszöntötte, külön kiemelve a meghívott vendégeket, Leskovics Ferenc tű. őrnagyot a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettesét, és Dombrády László tű. ezredest a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnökét, majd ismertette a napirendi pontokat. A napirendi pontok tárgyalása előtt, a közgyűlést levezető parancsnok tájékoztatta a közgyűlés tagjait az egyesületet érintő jogszabályváltozásokról, melyek szükségessé tették az egyesület alapszabályának módosítását.

A napirendi pontoknak megfelelően először az előző év történéseit, és pénzügyi eseményeit ismertette a vezetőség az egyesület tagjaival, különösen kiemelve a novemberben Miskolcon egy régiós értekezleten és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség éves közgyűlésén elhangzottakat. A beszámoló után, a jogszabály változások okán szükségessé vált, alapszabályban történő változásokat fogadta el a közgyűlés, majd miután az egyesület vezető tisztségviselőinek mandátuma lejárt, a személyi kérdésekről született döntés. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület közgyűlésének egyhangú döntése alapján, az egyesület vezetését a következő öt évben Rozinka Mihály elnök, Rubóczki Zoltán parancsnok, Takács István titkár, Szegedi János parancsnok-helyettes és Markos László elnökségi tag végzi, míg a felügyelő bizottság teendőit Kovács András, Rozinka Tibor és Kovács Csaba látja el. A Tisztségviselők megválasztása után, Rubóczki Zoltán megköszönte a közgyűlés bizalmát a vezetőség nevében, és beszélt az idei évben tervezett feladatokról, pályázati lehetőségekről. Külön kiemelte, hogy az új vezetés nem kis feladattal kezdi munkáját, ugyanis az idei évben az egyesület üzemeltetésében lévő tűzoltó gépjárműfecskendő tárolására alkalmas szertár kialakítása a legfőbb feladat, ami megoldásra vár. A feladat megoldása érdekében a város vezetésével folynak az egyeztetések a hely kialakításának érdekében, és a nyár elejére a gépjármű elhelyezése is megoldódik, a tervek szerint. Az egyesület parancsnoka beszámolt továbbá a májusban Gyergyószárhegyen megrendezendő VII. Szárhegyi Tűzoltók napja és a júliusban esedékes VI. Szent Flórián Tűzoltótábor nagybajomi programjairól is. Ezután egyéb aktuális ügyek megvitatására került sor, majd Rubóczki Zoltán megköszönte mindenkinek a részvételt.

Ezzel azonban még nem volt vége a napnak, ugyanis az egyesület tisztségviselői folytatták az egyeztetést a feladatok elvégzése érdekében, amikor kapták az értesítést, hogy a 4-es számú főút és Rétközberencs között avar és erdő aljnövényzete ég. Természetesen azonnal eltávoztak az esethez, a sziréna hangjával „felverve” a város csendjét, és a kisvárdai hivatásos tűzoltókkal közösen megfékezték a lángokat.

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

     
Szabolcsvonulás.hu képei  Ajak Képekben képei

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Kőrizs József (Szabolcsvonulás.hu) és Hegedüs Csaba (Ajak Képekben Facebook oldal)