Ne égess rajzpályázat díjátadása és tanúsítvány kiosztása

2014.03.12 19:24

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma 2013 év végén, az előző évekhez hasonlóan ismét meghírdette a "Ne égess" rajz és irodalmi pályázatát általános iskolások számára. Az idei versenykiírásra településünk diákjai nagy számú pályamunkát készítettek, mely alkotások a neves szakmai zsűri tetszését elnyerték. Az ajaki diákok 2010-óta minden évben nyújtanak be a pályázati kiírásra alkotást, és minden éven előkelő helyen szerepelnek a benyújtott rajzok és versek. Nem volt ez másként az idei évben sem. Szinte már elvárható, hogy a rangos eseményen ajaki siker születik. Az idei évben az alábbi diákok alkotásait díjazta a pályázatot kiíró szerv által felkért, neves művészekből álló szakmai zsüri:

  • Rajz kategória, felső tagozat, 1. helyezett: Sebők Barbara, 8. osztályos tanuló
  • Rajz kategória, felső tagozat, jutalmazott: Iski Dorina, 5. osztályos tanuló
  • Rajz kategória, alsó tagozat, 2. helyezett: Kósa Kamilla, 3. osztályos tanuló
  • Rajz kategória, alsó tagozat, jutalmazott: Kósa Jonatán, 1. osztályos tanuló

Az előző évektől eltérően, az idei központi díjátadón sajnos egy technikai hiba miatt a diákok nem tudtak részt venni, de a szervezők a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködése nyomán, a díjazottak részére az elismeréseket eljuttaták hozzánk. Ennek apropóján, az Ajaki Tűzoltó Egyesület vezetése döntése alapján, 2014. március 12.-én, a Kúltúra Háza nagytermében megszervezte az elismerések átadását, illetve a pályázatra beküldött alkotások készítőit egy emléklappal és egy az egyesület címerét és jelmondatát ábrázoló emlékplakettel jutalmazta. Az ünnepségre elfogadta meghívásunkat Kósáné Dr. Fúder Laura Ajak város jegyzője (aki egyben díjazott diákok szülője is), Leskovics Zoltán tű. őrnagy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, és Aros László tű. őrnagy a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, illetve házigazdaként Rozinka Mihály a Tamási Áron Általános Iskola igazgatója. A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma pályázatára benyújtott alkotások készítői: Varga Vivien, Poncsák Evelin, Horváth Cintia, Takács Mónika, Nagy Petra, Ragány Bianka, Patáj Evelin, Horváth Elizabeth, Kontér Eszter, Pető Emerencia, Kovács Noémi, Petró Vivien. A diákok felkészítését Rozinka László tanár úr végezte.

Az alkotók részére átadott elismerések után, az összejövetel másik apropója következett. A Belügyminisztériu Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltószövetség 2013-ban 2 alkalommal írt ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására. Egyesületünk mindkét alkalommal nyújtott be pályázatot, mely pályázatokat a bíráló bizottság megfelelőnek talált, és elfogadott. A benyújtott pályázatokon eszközök és fejlesztésre fordítható költségeken túl, egyesületünk képzésre is nyújtott be pályázatot. Az elnyert támogatásból, még 2013 év novemberében tagjaink sikeres vizsgát tettek különböző kisgépek kezeléséből, míg 2014 januárjában került megtartásra a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam, melyen egyesületünk 4 tagja vett részt, és tett sikeres vizsgát Kisvárdán. A tanusítványok átadására a sikeres vizsgát tett önkéntes tűzoltóink számára, a rajzpályázat eredményhírdetése után került sor. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület 40 órás tűzoltó alaptanfolyamon sikeres vizsgát tettek: Kovács András, Kőrizs József, Szegedi István és Vasas Csaba. Gratulálunk az alkotóknak és a képzésen sikeres vizsgát tett önkéntes tűzoltóknak is.

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléri, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

 Kőrizs József képei  Hegedüs Csaba képei

Szöveg: Rubóczki Zoltán parancsnok

Fotó: Kőrizs József és Hegedüs Csaba

 

)