Tűzoltó majális Papon

2015.05.03 20:03

A korábbi évekhez hasonlóan, Pap község önkormányzata az idei évben is megrendezte majálisi rendezvényét a község általános iskolája mögötti, Bárókert területén.

A közelgő Flórián napra való tekintettel, az elmúlt évekhez hasonlóan, a település Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is aktívan kivette részét a szervezésben, melyben segítségükre volt az Ajaki Tűzoltó Egyesület is. A majálisi rendezvény programjaként, a régi sportpályán egy gépjármű tűz oltásának bemutatóját tekinthette meg a közönség, majd a felállított ügyességi pályán elhelyezett pályaelemeket birtokba véve, „értékes nyereményekért” versenyeztek a majálisi rendezvényen részt vevő, vállalkozó kedvűek. A mókás feladatok elvégzéséhez szükség volt a feladatok elvégzésében résztvevők szervezettségére. A versenyt korcsoportok szerint hajtották végre, kisebb-nagyobb sikerrel és esésekkel, jókedvre derítve ezzel a rendezvényen megjelenteket. A rendezvényen résztvevők a játékos feladatokat a Papi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak irányításával hajtották végre, és ezzel párhuzamosan megtekinthették az Ajaki Tűzoltó Egyesület IFA típusú gépjárműfecskendőjét, és technikai eszközeit is. Rendezvényen részt vett a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Úrr Tamás tűzoltó alezredes is. A tűzoltó egyesületek programja után, a rendezvény szórakoztató bohóc műsorral, hagyományőrző játékokkal, gólyalábas bemutatóval és tábortűzzel folytatódott.

A bemutató és a játékos vetélkedő után, a két egyesület tagjai közösen ünnepelték meg, a Papi Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagjának, Szanyi Ferenc 30 éves és Szaniszló Lajos gazdasági vezető 60 éves tűzoltó szolgálati idejét. Az elismeréseket az egyesület elnöke, Maximovics György adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség megbízásából az ünnepelteknek. Az elismerések átadása után, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka megköszönte az egyesület tagjai nevében a meghívást, és ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben viszonozzák a meghívást, míg a házigazdák felvetették az augusztus 20.-i, nemzeti ünnepen szintén Papon történő rendezvényen, a két egyesület tagjai részére közösen történő főzés lehetőségét, családi nap formájában.

Képgaléria: (A képre vagy a galéria címére kattintva megjelenik a képgaléria, ahol az első képre kattintva indul a diavetítés)

Tűzoltó majális Papon

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Fotó: Kőrizs József (Szabolcsvonulás.hu)