Vendégségben a Dél-Nyírségben

2016.09.10 22:19

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület meghívást kapott, a Balkányi Városnapok részeként, szeptember 10.-én megrendezésre kerülő tűzoltóversenyre, a 135 éves jubileumát ünneplő, Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől. A két egyesület szakmai vezetése között korábban létrejött kiváló szakmai kapcsolatnak köszönhetően, örömmel tett az egyesület eleget a meghívásnak.

A városnapok délelőtti programját, a település első embere, Pálosi László nyitotta meg, köszöntve a meghívott versenycsapatokat és vendégeket, majd a Tűzoltók imáját hallhatták a résztvevők, Karóczkai Istvánné jegyző tolmácsolásában. A hivatalos megnyitót követően, Szilágyi Ernő a helyi tűzoltó egyesület elnöke, és Nagy Tibor parancsnok ismertették a versenyfeladatokat, és a verseny bíráit (Kruppi Istvánt és Miski Lajost), majd megkezdődött a csapatvezetők által előzetesen kisorsolt sorrendnek megfelelően a verseny. A versenyfeladatok egymásra épülve következtek, elsőként a gépjárművezető ügyességét mérve (tárgyat célba juttatva, a gépjárművet vezetve). Ezután a legénység a gépjármű előtt akadályként „megjelent” tárgyakat (kidőlt fa, és szalmabálák) elhárítva, adott pontról osztott sugarat szerelve, célra lövéssel majd egy szalmabála eloltásával bizonyíthatta rátermettségét.  A sugár visszaszerelését követően, egy sötét, hőterhelésnek kitett helyiségben elrejtett tárgy megtalálása volt a feladat (az előre sorsolt sorszámú tárgyat kellett megkeresni a csapattagoknak). A versenyfeladat végrehajtása időre történt, de nem a versenyzés szellemében, hanem a baráti kapcsolatok erősítése, mélyítése, illetve a kellemes időtöltés volt a rendezvény fő célja, így az „eredményhirdetés” is elmaradt. A verseny végén, elismerések átadására került sor, illetve minden részt vevő csapat a jubiláló Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől kapott egy sörpad garnitúrát ajándékba, a versenyben való részvétel elismeréséül. Az elismerések átadását követően, egy közös ebéd elfogyasztásával, és baráti beszélgetéssel zárult a program.

A rendezvényt megtisztelte Leskovics Zoltán tű. alezredes megyei tűzoltósági főfelügyelő, Gerebenics Károly tű. alezredes kirendeltség-vezető, Deák László tű. őrnagy tűzoltóparancsnok, Terdik György tű. főtörzszászlós őrsparancsnok és Dombrády László ny.á. tű. ezredes a Megyei Tűzoltószövetség elnöke, illetve a meghívott bökönyi, geszterédi, szakolyi, újfehértói és ajaki önkéntes tűzoltók.

Nagyon sok hasonló jubileumot kívánunk a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, erőt, egészséget minden egyesületi tagnak, és családtagjainak. Bízunk benne, hogy a közeljövőben hasonló színvonalú versenyen láthatjuk baráti hangulatban vendégül az egyesület tagjait.

Vendégségben a Dél-Nyírségben

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület nevében:

Rubóczki Zoltán parancsnok